Rólam

fogadalom1980-ban születtem Kaposváron, ott is érettségiztem, főiskolára pedig Szombathelyre jártam és 2002-ben végeztem a könyvtár szak információ menedzser szakirányán. A diploma megszerzése után Budapestre költöztem és a felnőttképzésben dolgoztam 6 évig (tanfolyamokat, tréningeket szerveztem, OKJ vizsgaközpontot vezettem), közben elvégeztem az ELTE ‘Felnőttoktatási szakértő’ szakirányú továbbképzését.  2008 decemberében költöztem Pécsre, azóta is ott élek a férjemmel és két gyermekünkkel. Pécsen ismertem meg Bátor-Hős Katalint, aki az egyik legsokoldalúbb terapeuta, akit el tudok képzelni 🙂 Neki köszönhetem, hogy a spiritualitás felé fordultam és 2012 óta Spirituális Választerápia, ill. Lélekhang terápia alkalmazóként dolgozom. Nem sokkal később kezdtem el természetgyógyásznak tanulni és 2015 októberében természetgyógyász Életmód-tanácsadó és terapeutaként vizsgáztam.

Elsőre nem sok összefüggés látszik a végzettségeim között, de ma már tudom, hogy egyik sem volt fölösleges, látom, hogyan szolgálja a korábban megszerzett tudás a jelenlegi tevékenységeimet. Meggyőződésem, hogy az egészséghez elengedhetetlen, hogy mind lelkileg, mind szellemileg, mind fizikailag rendben legyünk és klienseim problémáinál is nagyon jól bevált a spirituális és a természetgyógyász vonal ötvözése.

Számomra megkérdőjelezhetetlen, hogy az állandó tanulás, fejlődés, majd az elsajátított ismeretek gyakorlatba való átültetése az életem szerves része kell, hogy legyen: folyamatosan tanulok – iskolarendszerben és azon kívül is, saját bőrömön tapasztalva és mások életéből is -, folyamatosan fejlődöm és változtatok azokon a dolgokon, amelyek nem szolgálják a javamat. Ebben a folyamatban  a férjem, illetve Kristin Andrea barátnőm és kolléganőm a legfontosabb támogatóim 💖

Rendszeresen képzem magam, hogy minél szélesebb körből tudjak meríteni, amikor megoldást keresünk egy helyzetre a konzultációk során. 2017 márciusában elvégeztem a Konnektív Kft. ‘Komplementer hormonegyensúly tanácsadás‘ című továbbképzését, és részt vettem dr. Csomai ZitaNőgyógyászati betegségek holisztikus megközelítése‘, illetve ‘Laborleletek értékelése a természetgyógyászati gyakorlatban‘ című továbbképzésén is. Emellett a Kínai asztrológia és a Biologika – GNM Új medicina érdekel, ezeket is használom a klienseimmel való munka során.

rolam_4Úgy gondolom, hogy nem elég csak tudni/beszélni azokról a dolgokról, amelyeket hasznosnak vélünk, ezért igyekszem ennek megfelelően is élni. Mivel mély meggyőződésem, hogy a glutén és a tejtermékek nem tesznek jót az embereknek (max. van, aki jobban tolerálja, mint mások), ezért ezeket nem is fogyasztom. 2018 márciusa óta dr. Tamasi József javaslatára a húst is elhagytam az étrendemből. Azóta a “Tamasi diétán” élek, ami egy gluténmentes vegán étrend. Hihetetlenül rövid idő alatt fantasztikus hatással volt ez a lépés az életemre, a közérzetemre.

rolam_1A léböjt gyógyító erejében mélyen hiszek és évek óta minden tavasszal 10 napos léböjtkúrát tartok, így amikor egy kliensemnek javaslom a léböjtöt, személyes tapasztalatokkal is tudom őt támogatni a kúra alatt. Ezen kívül 2017 februárja óta szintén személyes tapasztalatokkal rendelkezem a növényi alapú, hormonrendszert támogató készítmények hatásaival kapcsolatban, ill. hormonegyensúly témában ‘Női egészség, egészséges nőiség’ címmel többször tartottam előadást pécsi rendezvényeken.

Mindig szívesen vettem részt “társadalmi munka” formájában olyan projektekben, amelyek célkitűzései a saját értékrendembe illeszkednek. 2014-ben, négy másik anyukával megalakítottuk a Lactateam-et, melynek célja, hogy a pécsi és Pécs környéki kismamák, anyukák hiteles, korszerű információkhoz juthassanak a szoptatással, csecsemőtáplálással kapcsolatban. Ennek a csapatnak 2017-ig voltam a tagja. 2015-2018 között az országos Születés Hete rendezvénysorozat pécsi programjainak szervezésében vettem részt minden tavasszal (Születés Hete Pécs). A négy napos programsorozat a baba-mama foglalkozások bemutatóin kívül olyan programokat tartalmazott, amelyekből a leendő és gyakorló szülők széles körű ismeretekre tehettek szert a szoptatással, szüléssel-születéssel, gyermekneveléssel, -fejlesztéssel kapcsolatban, sőt, megismerkedhettek a megyei szülészetek képviselőivel és az otthonszüléshez hívható bábával is.

Az egészséges életmódnak szerves része a rendszeres mozgás, ezért klienseimnél is nagyon fontosnak tartom, hogy megtaláljuk számukra azt a formáját a sportnak, amit rendszeresen, hetente több alkalommal szívesen űznek. Számomra ez a spinracing, mert pont annyi idő alatt, pont olyan pörgősen és pont annyira fizikailag megterhelően vezeti le a stresszt, erősíti az izmokat, kapcsolja ki az agyamat, ahogy az nekem a legjobb 🙂

Tanulni nem csak iskolai keretek között – sőt, nem is csak a hibáinkból – lehet, hanem más emberektől is, akik akár önként, akár tudtuk nélkül tanítanak bennünket. Én személy szerint nagyon sok ilyen embernek vagyok hálás azért, hogy követendő példát mutatva hozzájárultak és hozzájárulnak a fejlődésemhez. Igyekszem én is ilyen útmutató lenni a hozzám fordulók számára és arra biztosan számíthatnak, hogy minden segítséget meg fogok adni Nekik ahhoz, hogy életükben folyamatosan fejlődhessenek, ha kell gyógyulhassanak – így mindig előrébb és előrébb jutunk majd… együtt 🙂

Próbáld ki, jelentkezz be egy konzultációra – kattints ide!