Cikkek

Életmód, életmódváltás, egészséges életmód, böjt…???

“Sokat hallunk arról, hogy a mai ember nagyon keveset mozog, az ülő életmódról pedig már mindenki tudja, hogy mennyi hátránnyal jár. Azt is mindenki tudja, hogy micsoda veszélyeknek vagyunk kitéve már csak attól is, ha lélegzünk, hiszen a levegő nagyon szennyezett. Arról már nem is beszélve, ha csapvizet iszunk (vagy ásványvizet, vagy üdítőitalokat, vagy…). Ja, de amúgy meg úgyis nagyon keveset iszunk (mármint vizet – alkoholt, kávét, stb. meg túl sokat). Csak a testünk működéséhez – hát még a megfelelő működéséhez – pedig szükségünk lenne a vízre (mondhatnám azt is, hogy az életben maradásunk feltétele…)…”

Kíváncsi vagyok, mi sül ki ebből, elolvasom az egész bejegyzést!

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

Szanálni és rendet rakni abszolút spiri és kifejezetten egészséges!

“…Erre jön Marie Kondo, aki erről a témáról egy komplett könyvet írt, de nemcsak azt taglalja benne, hogy ne őrizgessünk felesleges dolgokat, hanem azt is, miért ne. Pofonegyszerűen alkalmazható módszert ad a kezünkbe arra, miként döntsük el, mitől szabaduljunk és mit tartsunk meg. Sőt, ha leredukáltuk a holmijainkat azokra, amelyek valóban örömet okoznak nekünk, akkor még a tárolásra-rendszerezésre is bemutat egy más lehetőséget – a vertikálisat. Marie Kondo igazából meg tudja változtatni az ember – sőt, egy háztartás „kimarizása” akár több ember – életét!…”

Érdekel, hogyan tehetem rendbe az életem a tárgyak szintjén, elolvasom a teljes cikket!

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

Az anyatej titkai

“Számos tévhit él a mai napig a köztudatban a szoptatással kapcsolatban és ennek köszönhetően a legtöbb anyuka biztosan megkapta már egyiket-másikat az ezekre alapozott „jótanácsok” közül. A teljesség igénye nélkül ilyen, sok kárt okozó tévhit például, hogy a szülést követő napokban még úgysincs tej, felesleges mellre tenni az újszülöttet, vagy hogy nem szabad két/három órán belül szoptatni, mert egyrészt az emésztetlen és a megemésztett anyatej összekeveredik a pici gyomrában, „hasfájós” lesz, másrészt a „túletetésnek” köszönhetően kövér és/vagy evészavaros lesz… “

Kíváncsi vagyok az igazságra, elolvasom a teljes cikket

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

Egyek vagyunk

“A tudatos életmód egyik alapszabálya, hogy nem másokat akarunk megváltoztatni, megjavítgatni vele – hiszen Ő bántott engem és különben is egy csomó hibája van, ugye :o) -, hanem saját magunkon dolgozunk. Na nem mintha ez lenne a legkönnyebb út, de az igazi, ütős változások csak így érhetők el. De hogy is működik ez? Miért változna meg valaki más attól, ha én változtatok magamon? Azon kívül, hogy van a szabad akarat, meg ugye mégiscsak mindenki saját magára tud igazán hatást gyakorolni…”

Folytatás

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

Spiritualitás – álspiritualitás???

“…A Mese: Rendkívül sok spirituális irányzat és tanító ütötte fel a fejét az elmúlt pár tíz évben, gyakran összezavarva az egyént választásában. Sokan emiatt sokszor, az elutasítást választják a spiritualitással szemben, pedig csak meg kéne érteni, hogy minden ember egyedi és megismételhetetlen, ezért az út mely a spirituális megvilágosodáshoz vezet, szintén egyedi kellene hogy legyen…”

Érdekel tovább is!

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈