Gyömbéres-kókuszos édesburgonya-krémleves

20190426_130730

…sőt, még bazsalikomos is. És  a színe is gyönyörű 🙂

Nem vagyok az extrém ízek rajongója, meg a csípőset se szeretem alapvetően, sőt, az édesburgonya sem volt egy szerelem első látásra az életemben, hanem hosszú-hosszú időbe telt, mire megkedveltem, de amikor Detti barátnőm erről a levesről mesélt, sikerült neki felcsigázni az érdeklődésemet, úgyhogy adandó alkalommal meg is főztem.

Nagyjából azonnal levett a lábamról 🙂 Ütős élmény, nem mondom, sőt egy borongós, hűvös (hideg, téli…) napon szinte életmentő. És  a színe is gyönyörű 🙂

Édesburgonyát egyébként azért érdemes rendszeresen fogyasztani, mert csökkenti az elhízás, a cukorbetegség és a szívbetegség kockázatát, segíthet a prosztatarák és a vastagbélrák megelőzésében. Még több infó róla itt. És a színe is gyönyörű 🙂

Hozzávalók:20190425_185816

  • 2 nagy édesburgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 200 ml Cocomas
  • diónyi friss gyömbér
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • Jó nagy adag friss bazsalikom
  • Só, bors, chilipehely

Az olívaolajon fonnyaszd meg a felkockázott vöröshagymát, amikor már majdnem kész, nyomd rá a fokhagymát, majd a kockákra vágott édesburgonyát is szórd rá és öntsd fel picit több vízzel, mint amennyi ellepi. Mehet bele a felaprított gyömbér, só, bors. A barátnőm azt írta, hogy ételízesítő is kell bele, azt én ki szoktam hagyni, de ha te teszel bele, akkor adalék- és sómenteset válassz.

Amint az édesburi puhára főtt, szórd bele a felaprított bazsalikomot és turmixold össze az egészet. Már csak a Cocomas hiányzik, úgyhogy öntsd hozzá, főzd fel és kész is.

Ugye, hogy még a színe is gyönyörű???

20190426_130642

Még több recept itt!