Pizza – gyorsan, egyszerűen

20190218_131723

A pizzát a kisfiamon kívül tudtommal mindenki szereti, legfeljebb más-más feltétekkel kombinálva. Többféle kész lisztkeveréket is próbáltam már pizzatésztához, aztán szöget ütött a fejemben a gondolat, hogy az, amit a palacsintához használok, tuti nem rosszabb azoknál. Többször is kipróbáltam, kevesebb és több vízzel is és mindenhogy működik! Ha kevesebb vizet teszek bele, akkor kiválóan gyúrható és nyújtható (!), ha többet, akkor pont annyira folyós, hogy a sütőalkalmatosságra öntve tökéletesen szabályos kör alakúra terül szét, maximum vékonyítani kell rajta igény szerint. Izabellának eddig ez jött be a legjobban, azóta nem is veszek célliszteket pizzához 🙂

20190208_193047

Hozzávalók:

  • víz
  • só, bors, oregánó, egyéb fűszer igény szerint
  • napragforgómag, tökmag, lenmag, szezámmag, stb. igény szerint

 

20190208_183433A lisztkeveréket az opcionális alkatrészekkel összekeverjük és 1 bögrényihez kb. fél bögre (ha gyúrni szeretnénk), vagy kb. 1 bögre (ha magától terülő tésztára vágyunk) vizet öntünk. Ha kevésnek találod a vizet, nyugodtan adj hozzá apránként többet. Gyúrjuk, majd nyújtjuk, vagy alaposan összekeverve sütőpapírral bélelt tepsire öntjük és 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig elősütjük. Közben kikeverjük a pizzaszószt (pl. bazsalikomos-fokhagymás-oregánós paradicsomszószt), előkészítjük a feltéteket és a 10 perc leteltével összerakjuk a pizzát. További 20 percig sütjük, majd jó étvággyal elfogyasztjuk 💚

(Lehet rá szórni egy kis növényi sajtot, de nem létszükséglet. Helyettesíthető sörélesztőpehellyel is, de ha csak valamilyen csírát szórsz rá, azzal is nagyon finom 🙂 )

20190208_194006